történet

tagok

képek

repertoár

video

karnagy

aktualis

Zenekarunk szívesen vár minden kedves Zenésztársat fúvós  és ütoshangszerekre egyaránt, akik szeretnének velünk zenélni. * TAGTOBORZÓ*

 


Pályázati azonosító: NTP-TV-14-B-0012

Giulianova
Nemzetközi verseny

Képek

Képek 2

Album

Szakmai beszámoló 2015

2015. május 29-június 04. között a Demecseri Fúvószenekar és a Hajdúdorogi Mazsorett Együttes részt vett a XVI. Nemzetközi zenekari versenyen.
Résztvevők száma: 57 fő. A verseny 3 részből állt.

Színpadi bemutató, felvonulás és térzene bemutatóval.
30-án érkeztünk Giulianovába. Az első megmérettetés már aznap este megtörtént.
Június 3-án vettünk részt a felvonuláson, valamint a térzenés bemutatón.
A versenydarabok között a Bán László által hangszerelt Csárdáskirálynő egyveleget játszotta a zenekar, amelynek dallamaira a mazsorett csoport kiváló koreográfiát készített.
A darab 100 éves évfordulójára emlékezve játszották ezt a közönség és a zsűri előtt is nagy sikert aratott művet.
A versenyen rajtuk kívül 15 zenekar indult, Szlovákia, Moldávia, Olaszország, Lengyelország, Bulgária csoportjai. A nagyon magas színvonalú, profi csoportok között eredményesen helyt álltak, sikeresen képviselték Magyarországot.
A Legjobb „Zenekar és Mazsorett díj” megkoronázta azt a kemény munkát, amit a verseny érdekében végeztek a zenészek, a mazsorettek és természetesen a támogatók, szervezők.
Karmester: Kasellák Zsolt, Zenekarvezető: Kiss Gyula Tibor, Mazsorettcsoport vezető: Balogh-Tóth Zita
A hazaúton ellátogattunk Rómába, ahol szép emlékekkel gazdagodtunk.
A hazai közönség előtt is bemutattuk június 26-án az olaszországi díjnyertes műsort.

 

Az Egyesület gondozásában működő fúvószenekar 26 művészeti iskolás tanulóból, 6 művészeti iskolát végzett egyetemistából, valamint zeneszerető fiatalokból áll.  A zenekar összeállítása megfelel a hagyományoknak, az általános szólamok megtalálhatóak. Az összetétel korok szerint változó, a 12 évestől a 25 éves fiatalig megtalálható benne. Természetesen a zenei képzettség, a művészeti iskolában való előrehaladás is különböző. A fiatalok között van, aki még csak 3 éve tanul hangszeren, de tehetsége és szorgalma miatt belépést nyert a zenekarba. A tagok motiválása a program részvételében fontos tényező. El kell érni, hogy önszántukból, saját akaratukból, szívesen zenéljenek, ne kötelező feladatként, hanem szórakozásként, kikapcsolódásként éljék meg a valójában igen komoly feladat kivitelezését. A legfőbb motiváció a külföldre való kijutás volt, az ismeretlen megismerése, felfedezése, kapcsolatok építése. A megmérettetés feszültségét oldani kell azzal, hogy biztos, precíz, érthető módon felkészülnek a versenyre. A kellő szakmai tudást kell átnyújtani nekik a számos próba és egyéb gyakorlási lehetőség alkalmával. A különböző korosztályoknak más-más a motivációja. A kisebbek a környezetnek, főleg a szülőknek való megfelelés, a nagyobbaknak a belső fejlődés, a kibontakozás. Mindezt össze kell fogni, irányítani, hiszen a legfontosabb dolog az együttjátszás, a csapatmunka. Az eredmény pedig mindenképpen motiváló.

 

 

 

Támogatóink:

Pályázati azonosító: NTP-TV-14-B-0012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KJ

 

művészeti honlap

próbák

támogatás

zene

nyitolap