történet

tagok

képek

repertoár

video

karnagy

a

Zenekarunk szívesen vár minden kedves Zenésztársat fúvós  és ütoshangszerekre egyaránt, akik szeretnének velünk zenélni. * TAGTOBORZÓ*

 

Üzenőfal:

 

120


történet

Demecser városban már korábban is működött fúvószenekar. A rendszerváltást követően az együttes feloszlott, elöregedett, a hangszerek eltűntek, vagy eladták őket.


A DEMECSERI FÚVÓSZENEKAR 2007. szeptemberében alakult a Pál Gyula Művészetoktatási Intézmény keretein belül. A Művészeti Iskolában már 2001 óta folyik hangszeres zene oktatás. Az évek során egyre több hangszert sikerült vásárolni, így a rézfúvósok mellett a fafúvós szakok is elindultak. A fúvós hangszereken játszó tanulókból állt össze a zenekar egy budapesti fellépés alkalmából, egyetlen darabbal. Az intézmény művészeti vezetőjének Kiss Gyulánénak a kezdeményezésére együtt maradtak, a Művészeti Iskola az időközben megalakult Fúvószenekari Egyesülettel közösen megteremtette a működéshez szükséges feltételeket, úgymint hangszerek, kották vásárlása, zenetanárok, oktatók biztosítása.
A zenekar vezető karmestere Kasellák Zsolt, aki a klarinétosokat oktatja, a rézfúvósokat Perlinger Tamás,  a fuvolásokat pedig Forgácsné Latin Márta, majd . A kezdő 14 fő tovább bővült, egyrészt a zenetagozatról kikerülő növendékekkel, másrészt zeneszerető, fúvós hangszeren játszó felnőttekkel. A 2008. évi karácsonyi koncertet már 22 taggal adta elő a zenekar. Az utánpótlás folyamatos, a zenetagozat arra érdemes tanulóiból kerül ki. Koncerteken, fellépéseken a zenekar kiegészül 1-2 kisegítő zenésszel. 2009. februárjában a tagok nevet adtak a zenekarnak: „Citrom Band”. A névválasztás az első fellépésen a zenekar elé rakott citrom nyomán született.
A Fúvószenekar megalakulása óta eltelt időszakban megszakítás nélküli, folyamatos fejlődéssel ma már szerves része lett a város és a környező települések zenei életének. Karácsonyi, tavaszi hangversenyeink a színházteremben, telt házzal zajlanak, a nagyon hálás közönség előtt.

A jövőnket illetően úgy látjuk, hogy nagyon sok lehetőség rejlik körzetünk kulturális életének fellendítésében. Fesztiválok és egyéb rendezvények területén, ahol jelentős szereplője és szervezője lehet a zenekar önmagában, és a többi művészeti, kulturális csoporttal együtt is.

 

 

 

 

művészeti honlap

próbák

támogatás

zene

nyitolap

t

 


Művészeti: 

Zenekarok:
Balatonföldvári Ifjúsági Fúvószenekar link
Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara link
Dunakanyar Fúvósegyüttes link
Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar link
Kiskunlacházi Fúvószenekar link
Mezokövesdi Fúvószenekar és Mazsorett Csoport link
Mezotúri Ifjúsági Fúvószenekar link
Nagymányoki Ifjúsági Fúvószenekar link
Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar link
Várpalotai Bányász Fúvószenekar link